Proiect

PROIECT DE EDUCATIE RUTIERA PENTRU TINERII BICICLISTI


PROIECT: Alien Cycling Junior Urban Race
ORGANIZATOR: Asociatia Sportiva Alien Cycling Zalau
TIPUL PROIECTULUI: Competitie pe bicicleta cu participarea copiilor
DATA DESFASURARII: 22.09.2011
LOCUL DESFASURARII:
OBIECTIVE: Organizarea unui concurs de indemanare pentru copii
EFECTE SCONATE: Popularizarea ciclismului, familiarizarea cu semnele si regulile de circulatie, circulatia protejata pe bicicleta
DESPRE EVENIMENT: Evenimentul este conceput pentru familiarizarea regulilrol de circulatie cu bicicleta, multa distractie pentru copii si parinti, familiarizarea cu personajul “agentul Rutier”, marcaje reale.
BUGET SI FINANTARE: Costurile de amenajare si organizare al traseului sunt suportate de catre Asociatia Sportiva Alien Cycling Zalau si sponsorii acesteia, inscrierea in concurs a participantilor va fi gratuita pe baza unor formulare doar cu aprobarea prealabila a parintelui, premille acordate sunt oferite ca urmare a unor sponsorizari.
DESFASURARE: In prima parte a evenimentului inscrieri in concurs, familiarizarea cu traseul, explicarea semnelor si regulilor de circulatie de catre un Agent Rutier, verificarea echipamentelor de protectie. In a doua parte: Copii se vor intrece pe grupe de varste, respectiv 2 - 4 ani, 5 – 7 ani, 8-10 ani. Fiecare concurent din grupa de varsta va parcurge un traseu diferit (dificultate in functie de categorie). Copii sunt porniti individual si cronometrati, depunctati in functie de greseli; in ultima parte a evenimentului premierea si sfaturlile agentului rutier
DESCRIEREA TRASEULUI: Traseul este amejat pe un teren asfaltat (carosabil) fara denivelari, pe un spatiu de 20 m lungime si 10 m latime. Marcajele se fac prin vopsirea carosabilului cu vopsea usor indepartabila (creta colorata), indicatoare si jaloane. Schita se regaseste in figura nr. 1. Dealungul traseului regasim semne de circulatie aferente. Traseul este delimitat de catre spectatori prin panglica colorata.
SIGURANTA: Concurentii vor purta obligatoriu casca de protectie asigurat de catre organizatori si, optional, genunchiere si cotiere. Va fi prezenti si un echipaj de la Ambulanta.