Urban Race Zalău

Urban Race

Evenimentul se va desfășura pe doua concursuri:

1- Circuit - concursul se va adresa școlarilor de gimnaziu din clasele 3-8.
2- Siguranța în trafic - concursul se va adresa preșcolarilor și școlarilor până în clasa a II-a inclusiv.



1. CIRCUIT



ORGANIZATOR: Club Sportiv Alien Cycling Zalau

TIPUL PROIECTULUI: Competitie pe bicicleta cu participarea copiilor

DATA DESFĂȘURĂRII: 02.06.2012

LOCUL DESFĂȘURĂRII: Piața 1 Decembrie 1918

PROGRAM: 8:00-10:30 Înscrieri; 11:00 Start Concurs

OBIECTIVE: Organizarea unui concurs pentru copii, cu ocazia zilei copilului.

EFECTE SCONTATE: Popularizarea ciclismului, promovarea stilului de viață activ și sănătos, crearea unei baze de selecție pentru viitorii campioni ai ciclismului.

DESPRE EVENIMENT: Evenimentul se va desfășura pe un circuit închis, care va fi repetat de mai multe ori, în funcție de categoria de vârstă la care participă concurentul.


BUGET SI FINANȚARE: Costurile de amenajare și organizare al traseului sunt suportate de către Clubul Sportiv Alien Cycling Zalau și sponsorii acestuia, înscrierea în concurs a participantilor va fi gratuita pe baza unor formulare doar cu aprobarea în prealabil a parintelui, premille acordate sunt oferite ca urmare a unor sponsorizări.

DESFĂȘURARE: In prima parte a evenimentului înscrieri în concurs, familiarizarea cu traseul. In a doua parte: Copii se vor întrece pe grupe de vârste, respectiv 8 - 11 ani și 12 – 15 ani. Fiecare concurent va parcurge un traseu diferit (dificultate în funcție de categorie). Copii sunt porniți grupat pe categorii și cronometrați, în ultima parte a evenimentului premierea și sfaturlile agentului rutier

DESCRIEREA TRASEULUI: Traseul este amejat pe un teren asfaltat (carosabil) și trotuar. Marcajele se fac cu ajutorul unei benzi de delimitare, indicatoare si jaloane. Traseul este delimitat de catre spectatori prin panglică colorată.

SIGURANȚA: Concurenții vor purta obligatoriu casca de protecție, opțional, genunchere și cotiere. Va fi prezent și un echipaj de la Ambulanță.



2 - SIGURANȚA ÎN TRAFIC:
PROIECT DE EDUCAȚIE RUTIERĂ PENTRU TINERII BICICLIȘTI




ORGANIZATOR: Club Sportiv Alien Cycling Zalau

TIPUL PROIECTULUI: Competitie pe bicicletă cu participarea copiilor

DATA DESFĂȘURĂRII: 02.06.2012

LOCUL DESFĂȘURĂRII: Piața 1 Decembrie 1918

PROGRAM: 8:00-10:30 Înscrieri; 13:00 Start Concurs

OBIECTIVE: Organizarea unui concurs pentru copii, cu ocazia zilei copilului, și familiarizarea acestuia cu regulile de circulație.


EFECTE SCONATE: Popularizarea ciclismului, familiarizarea cu semnele și regulile de circulație, circulația protejată pe bicicletă.

DESPRE EVENIMENT: Evenimentul este conceput pentru familiarizarea regulilrol de circulatie cu bicicleta, multa distractie pentru copii si parinti, familiarizarea cu personajul “agentul Rutier”, marcaje reale.

BUGET SI FINANȚARE: Costurile de amenajare și organizare a traseului sunt suportate de către Club Sportiv Alien Cycling Zalau și sponsorii acestuia, înscrierea în concurs a participanților va fi gratuita pe baza unor formulare doar cu aprobarea prealabilă a părintelui, premille acordate sunt oferite ca urmare a unor sponsorizări.

DESFĂȘURARE: În prima parte a evenimentului înscrieri în concurs, familiarizarea cu traseul, explicarea semnelor și regulilor de circulatie de către un Agent Rutier, verificarea echipamentelor de protecție. În a doua parte: Copii se vor întrece pe grupe de vârste, respectiv până în 4 ani, 5 – 7 ani. Copii sunt porniti individual și cronometrați, depunctați în funcție de greșeli; în ultima parte a evenimentului premierea și sfaturlile agentului rutier.

DESCRIEREA TRASEULUI: Traseul este amejat pe un teren asfaltat (carosabil) fara denivelări, pe un spațiu de 20 m lungime și 10 m lățime. Marcajele se fac prin vopsirea carosabilului cu vopsea ușor îndepărtabilă (cretă colorată), indicatoare și jaloane. Schița se regăsește în figura nr. 1. Dealungul traseului regăsim semne de circulație aferente. Traseul este delimitat de către spectatori prin panglică colorată.

SIGURANȚA: Concurentii vor purta obligatoriu cască de protecție și opțional, genunchere și cotiere. Va fi prezent și un echipaj de la Ambulanta.